Αδειοδότηση της αθλητικής ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ

Αδειοδότηση της αθλητικής ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ

Αρ. Πρωτ. 11301/09.06.2010

Προς τον Υπουργό 

Πολιτισμού και Τουρισμού


Μία ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ, περνάει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, γεγονός το οποίο έχει πικράνει και προβληματίσει το φίλαθλο κοινό και τον κόσμο που πίστεψε και πιστεύει σε αυτήν την ομάδα.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι αναπόσπαστα δεμένος και με την ιστορία και με τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας και, τούτη την ώρα, χρειάζεται τη στήριξη όλων για να μπορέσει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, μέσα από διαφανείς, νόμιμες και ξεκάθαρες διαδικασίες.

Η αντιμετώπιση των ομάδων με δύο μέτρα και δύο σταθμά αναμφισβήτητα δεν τιμά τον ελληνικό αθλητισμό. Αντίθετα, δημιουργεί εντάσεις, έριδες και αντιδικίες που δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα.

Είναι ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να επανέλθει ο ΗΡΑΚΛΗΣ σε σταθερή πορεία.

Επειδή η άνιση μεταχείριση του ΗΡΑΚΛΗ συνεπάγεται σοβαρό κίνδυνο υποβιβασμού του και καταδικάζει το μέλλον της ομάδας

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

- Για ποιόν λόγο δεν χορηγείται στον ΗΡΑΚΛΗ η άδεια από την αρμόδια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ για τη φετινή χρονιά, αφού ο φάκελος που υποβλήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, έχει συμπληρωθεί πλήρως ;

- Για ποιόν λόγο δεν ενημερώθηκε εγκαίρως η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για τις τυχόν ελλείψεις του φακέλου της, ώστε να συμπληρωθούν οι όποιες παραλείψεις,  ενώ άλλες ομάδες είχαν ενημερωθεί για τους δικούς τους αντίστοιχους φακέλους;

Απάντηση Υπουργείου

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης                    

Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης